Colofon

Project

Het project ‘Kennisbenutting in onderzoekende scholen’ is onderdeel van een NRO langlopend onderwijsonderzoek (‘De ontwikkeling van een onderzoekscultuur op scholen voor praktijkgericht onderzoek’), dat is gestart op 1 augustus 2015 en een looptijd heeft van 3 jaar. In dit onderzoek werken (academische) basisscholen en scholen voor voortgezet en speciaal onderwijs samen om te onderzoeken hoe scholen die praktijkgericht onderzoek uitvoeren, een onderzoekscultuur kunnen ontwikkelen of versterken. Ook wordt onderzocht of een sterke onderzoekscultuur kan bijdragen aan de onderzoekende houding van leraren en of zij eerder gebruik gaan maken van onderzoeksliteratuur voor het verbeteren van hun pedagogisch-didactisch handelen.

De inhoud van de website is beschikbaar onder de Creative-Commonslicentie Naamsvermelding-NietCommercieel 3.0 Nederlands, tenzij anders aangegeven bij specifieke materialen.

Voor vragen en feedback: gebruik dit OnderWijs met Kennis feedback formulier.

Hoe gebruik je deze webtool?

OnderWijs met Kennis is opgedeeld in vier stappen met elk een eigen kleur:

  1. Wanneer gebruik je kennis? (blauw)
  2. Hoe vind je kennis? (oranje)
  3. Hoe interpreteer je kennis? (groen)
  4. Hoe benut je kennis? (paars)

Deze vier stappen bevatten elk weer deelstappen die je helpen bij het gebruiken van literatuur in je onderwijspraktijk. Als je deze webtool voor het eerst gebruikt raden we je aan om bij stap 1 te beginnen en vanuit daar alle stappen te doorlopen. Bij een volgend gebruik kun je eventueel stappen overslaan en direct naar de stap gaan die op dat moment voor jou relevant is.

Bij iedere stap zijn voorbeelden opgenomen waarmee je een beeld kunt vormen van hoe proces het in de praktijk vorm krijgt. Er zijn voorbeelden van een leerkracht in het PO (‘meester Joost’), een docent in het VO (‘mevrouw van Dale’), een werkgroep in het PO en een werkgroep in het VO. Je kunt het voorbeeld kiezen dat het beste past bij jouw situatie. Bij enkele deelstappen vind  je tips en extra informatie (‘meer weten’).

We wensen je veel plezier en wijsheid bij het gebruik van OnderWijs met Kennis!

Tip voor mobiele bezoeker: houd je smartphone horizontaal. 
Bekijk ook hieronder de uitleg van het mobiele menu.

Zo gebruik je het menu op je mobiele telefoon

Uitleg over het gebruik van mobiele menu
Mobiel menu